dn elfde van dn elfde

Het is 11 November, of zoals wij het beter kennen in de wereld van Carnaval, HET IS 11-11!!! Het getal 11 heeft een bijzondere betekenis binnen het Carnaval en dat heeft een aantal redenen. Hieronder vind je er een paar voorbeelden van;

Het getal van gekken, dwazen en Narren
Dat 11 november een bijzondere datum is, hangt samen met het getal elf. In de volksmond wordt 11 als het gekkengetal gezien. Het getal 11 staat tussen het volmaakte getal (10) en het heilige getal (12) in. Daarnaast laat het getal 11 zich ook omdraaien zonder dat het verandert. Het getal 11 speelt een belangrijke rol in de omgedraaide wereld van het alle daagse leven, waar carnaval ook een symbool van is. Want laten we eerlijk zijn de wereld staat tijdens carnaval op z’n kop. Het is compleet omgedraaid en er zijn genoeg dwazen en narren te vinden.
De woorden “Gekkengetal” en “Dwazengetal” en “Narrengetal” bestaan uit 11 letters…

Raad van Elf
In de Carnavalssymboliek speelt elf ook een bijzondere rol. De Prins wordt vergezeld door zijn “Raad van Elf”. Vergaderingen van de Raad beginnen symbolisch ook om 11 minuten over het uur.

40 dagen
Carnaval is exact 40 dagen voor Pasen (de vasten periode). 40 Dagen voor de kortste dag van het jaar is het 11-11, Toeval?

11-11 is dus een bijzondere datum en ook dit jaar is hij weer bijzonder.
Dit jaar is de eerste keer sinds een hele lange tijd dat we het officiële begin van het carnavalsseizoen niet in luiden met een 11-11 bal of Carnaval Kick-Off feest.
Maar treur niet, wij zijn vol op bezig met de voorbereidingen om ons mooie feest op een andere manier en op een ander moment alsnog te kunnen vieren.

Voor nu, zet een lekker carnavals muziekske op, pak een biertje of iets anders lekkers en geniet toch nog even van deze bijzondere datum.

Alaaf (lijkt bijzonder veel op elf)