Adjudant Maarten

Een feest van verbinding 

Lieve Mispelgatters,

Ietwat onwennig begin ik dit stuk te schrijven, nadat ik een aantal jaargangen van de Adjudant introducties uit de Mispelgatkoerier heb terug­gelezen. Een nieuwe Adjudant begint vaak met zijn geschiedenis van functies binnen het carnaval in Mispelgat. De stap naar Adjudant past vervolgens naadloos in het verhaal. Bij mij lijkt dat toch anders. Afgelopen jaar was een heftig jaar, enkele dagen na carnaval 2022 brak er een nieuwe fase aan in de langdurige oorlog in Oekraïne. Dit is iets wat me tot op de dag van vandaag bezighoudt.

Daarbij beseffende hoe goed wij het hier hebben, maar dat niets vanzelfsprekend is. Dit besef is mede van invloed geweest om de rol van Adjudant dit jaar aan te grijpen. Voor mij is carnaval namelijk een feest van verbinding. Iedereen is gelijk en wil een mooi feest met elkaar vieren. Een waarde die in deze tijd voor mij nog meer belang heeft gekregen en zeker doorgezet moet worden. Maar ook carnaval in Mispelgat is niet vanzelfsprekend, dus als Adjudant wil ik er mede voor zorgen dat carnaval in Mispelgat een blijvertje is en een feest is voor iedereen. Samen met de voltallige Superraad van XI ben ik er zeker van dat dit gaat lukken.

Ik ben ontzettend trots dat we dit jaar voor het eerst een Prinses mogen introduceren, Prinses Florianne I. Iets wat in mijn ogen ook past in een feest van verbinding. Ik ben me er bewust van dat carnaval ook een feest van tradities is. Maar soms vraagt de tijd ook om wat verfrissing en vernieuwing van deze tradities. Ik hoop dat jullie zullen zien dat veel tradities in ere zijn gehouden, maar dat ook een aantal tradities een welkome verfrissing hebben gekregen. Mispelgat zit in oe hart !

Wie ben ik? Maarten van Balken geboren en getogen in Zaltbommel. Vader van 2 zoons Job (7) en Sam (5) en getrouwd met Lonneke. Mijn herinneringen aan carnaval in Mispelgat is het rennen in de gangen van Sporthal De Ring, rondjes lopen in mijn zelf versierde doktersjas in De Orion, op de banken in De Verdraagzaamheid, een vast bezoek aan Het Luifeltje en stiekem achter de bar in D’n Dolle Olifant. Sinds 2000 zit ik in de Superloopgroep waarmee we ieder jaar meedoen met de optocht en al de nodige prijzen in de wacht hebben gesleept. Maar bovenal hebben we veel lol met elkaar tijdens, maar ook buiten carnaval. Dit jaar is er weer een mooi programma op poten gezet en ik hoop jullie allemaal te zien bij de feesten voorafgaand aan carnaval en natuurlijk tijdens carnaval. Ik zal zelf moeten wennen dat ik niet iedere dag een ander outfit uit de kast mag trekken, maar de post-its zal ik zeker meenemen.

Alaaf en tot snel,
Adjudant Maarten

Nog maar

  • 00dagen
  • 00uren
  • 00minuten

tot carnaval!!

© copyright C.V. De Wallepikkers

Deze website werd gerealiseerd door MarianMaakt / Fotografie Fotolux