D'n elfde van d'n elfde

11-11-2023 in de Binnenstad! Daar bloei je zeker weer van op!!  

ICafé de Spin (De dolle olifant) en café de Republiek hebben de handen ineen geslagen en gaan zorgen, samen met de Superraad 
van XI, Blaaskapel Spuug-Zat voor een bloeiende start van carnavalsseizoen in Mispelgat! Vanaf 21.11 uur zullen DJ Daffie (in de Spin) en Mystery DJ (in de Republiek) zorgen voor de eerste carnavalskrakers van het seizoen… “weet je wat ik graag zou willen zijn”… Trek je Mispelshawl weer van zolder (of bestel hem in onze webshop) en kom het met ons meevieren! 


Elf Elf het gekkengetal!   

Dat 11 november een bijzondere datum is, hangt samen met het getal elf. In de volksmond wordt 11 als het gekkengetal gezien. Het getal 11 staat tussen het volmaakte getal (10) en het heilige getal (12) in. Daarnaast laat het getal 11 zich ook omdraaien zonder dat het verandert. Het getal 11 speelt een belangrijke rol in de omgedraaide wereld van het alle daagse leven, waar carnaval ook een symbool van is. Want laten we eerlijk zijn de wereld staat tijdens carnaval op z’n kop. Het is compleet omgedraaid en er zijn genoeg dwazen en narren te vinden.

De woorden ‘Gekkengetal’ en ‘Dwazengetal’ en ‘Narrengetal’ bestaan uit 11 letters…

Raad van Elf

In de Carnavalssymboliek speelt elf ook een bijzondere rol. De Prins(es) wordt vergezeld door zijn ‘Raad van Elf’. Vergaderingen van de Raad beginnen symbolisch ook om 11 minuten over het uur.

40 dagen

Carnaval is exact 40 dagen voor Pasen (de vasten periode), 40 dagen voor de kortste dag van het jaar is het 11-11. Toeval?

11-11 is dus een bijzondere datum en ook dit jaar is hij weer bijzonder! 

Alaaf (lijkt bijzonder veel op elf

 

Nog maar

  • 00dagen
  • 00uren
  • 00minuten

tot carnaval!!

© copyright C.V. De Wallepikkers

Deze website werd gerealiseerd door MarianMaakt / Fotografie Fotolux